Waterliefde

Het project ' Waterliefde' is een initiatief van beeldend kunstenaars Marjan Beuker en Henrike Gootjes. In het begin van dit 2011 zochten ze samenwerking met elkaar en ‘Water’ bleek een rijk thema. Het geeft leven maar is ook levensgevaarlijk. Het lest, druipt, regent, vloeit en reinigt. Leven op, om en in het water inspireerde hen tot het maken van 5 werken.

Bij de Waag ligt een Nest. Moeder en tienerdochter zitten beiden op een nest. Vader houdt de boel in de gaten.
Bij de Lange Pijp drijft een Buurvrouwenflat. Gestapelde dozen vormen het huis van druk loerende, kletsende en producerende types.

Verderop dobbert een tevreden Mamma, dit dier lijkt op een zeehond, otter of rat maar is het net niet. Om haar heen dartelen haar jongen, die weinig gelijkenis met haar vertonen.

Oh, Oh wat een mooie man. In de natuur zijn de mannen vaak het mooist; een pauwachtig dier zwemt rond met twee andere vogels. Bij het begin van de Kleine Kerkstraat zwemt de Waterlover. In een badpak van waterflessen geniet de Waterlover van het water.

Bij het maken van de kunstwerken zijn verschillende handwerktechnieken en herbruikbare materialen gebruikt. Het was in de maanden juli en augustus 2011 te zien in de grachten van de binnenstad.