Deze keer vooral een terugblik op een aantal mooie belevenissen:

Als wijkpanelleden prijzen we ons gelukkig dat we Marrit in ons midden hebben, want door haar hebben we een avond vanuit de lucht naar onze mooie stad kunnen kijken. Marrit is zweefvlieger en met haar en haar collega’s hebben we 17 augustus om de beurt een kleine 10 minuten gezweefvliegd vanaf de Vliegbasis! Een prachtige ervaring!

De twee ElfsteGenwandelingen die we georganiseerd hebben op 23 augustus en 29 september waren een groot succes. Dorus van Hooff had ons op het spoor van de stegen gezet, omdat hij graag wil dat de vele stegen die er (blijken te)  zijn tussen de Nieuwestad en het Ruiterskwartier, opgeknapt, verlicht en bekend gemaakt worden. Er kwamen beide avonden veel mensen, waaronder eerlijkheidshalve ook een flink aantal van buiten de Binnenstad. Doordat we onze activiteiten ook op Facebook zetten, worden meer mensen enthousiast. Samen met stadsgids Henk Leutscher vertelde Dorus allerlei wetenswaardigheden over de buurt en de betekenis achter veel van de namen van de stegen. Het zou prachtig zijn als veel meer mensen die verhalen zouden kennen. Verschillende deelnemers gaven aan, dat ze best een bedrag(je) wilden betalen voor dit doel. We willen proberen een werkgroepje samen te stellen, dat zich over deze stegen wil buigen. Doe mee en meld u aan!

Op 24 september was het Nationale Burendag en daarom hadden wij als Wijkpanel Binnenstad ook een buurtevenement georganiseerd. Een middag met ‘Franse slag’ in de prachtige binnentuin van Schaaf City Theater in de Breedstraat. De weergoden waren ons goed gezind en er kwamen zo’n 80 ‘buren’ van tussen de 4 en 84 jaar, die gezellig onder de parasols op het terras aan de baguettes met Franse kaas zaten. Op ‘Montmartre’ werden snelle portretten gemaakt, eentje zelfs van vijf jongeren bij elkaar. Wielinga wijnwinkel zorgde voor een wijnproeverij, er werden ter plekke heerlijke crêpes gebakken (u wilt niet weten hoeveel hoofdbrekens die ons gekost hebben ;-) Er werd  gejeudebouled en bij dat alles hadden we live muziek van ‘Noot aan de man’ o.l.v. Jan Kamps. U merkt het: het was eeerrrruuuug gezellig…  Kijkt u vooral eens op onze website www.wijkpanelbinnenstad.nl in het fotoalbum en proef de sfeer!

We hebben bij beide laatste activiteiten gevraagd of iemand nog wensen heeft waaraan het Wijkpanel kan voldoen. Wat zou u graag willen in de binnenstad of naar welke bijeenkomst zou u zeker komen? We horen het altijd graag, want wij zijn met elkaar ‘DE binnenstadbewoners’, nietwaar?

Een volgende keer kijken we weer vooruit. Voor nu meld ik alleen nog dat we een prachtige plek hebben gevonden waaraan we ons kunstbudget gaan besteden. En intussen zijn er al wel weer een paar elektriciteitskasten beschilderd door twee kunstenaars van het Graffitiplatform. Hebt u ze al gezien? (Nieuwesteeg en Sint Anthony straat).

Een hartelijke groet namens het hele panel,

Hennie van Amerongen

Wijkpanel Binnenstad Leeuwarden | E. info@wijkpanelbinnenstad.nl