Ondanks ons ‘zomerreces’ gebeurt en nog van alles in de binnenstad en bij ons als Wijkpanel:

Allereerst ben ik heel blij dat we Peter de Boer uit de Kleine Kerkstraat kunnen verwelkomen als onze nieuwe penningmeester en daarmee samenhangend ook als stichtingsbestuurslid. Hij volgt Jon van der Ploeg op, die gaat vertrekken uit Leeuwarden

Hebt u de posters gezien van onze “I love green” groenactie? Er zijn al diverse mensen blij gemaakt met bloembakken of planten. Tot en met eind augustus wordt er nog aangebeld bij kanshebbers die de posters opgehangen hebben, dus laat u hem nog maar even hangen, of hang hem alsnog op ;-)  U kunt zich daarnaast nog altijd melden als u informatie of hulp wilt voor ‘groene zaken’.

We hebben als panel bij de gemeenteraad op het stadhuis ingesproken i.v.m. het horecabeleid. We houden als binnenstadbewoners waarschijnlijk allemaal wel van wat reuring in de stad en gaan graag eens ‘de kroeg in’,  maar aan de andere kant wil je als bewoner op zijn tijd ook wel rust hebben en niet constant last van toenemend verkeer door bezoek/verkeer van bezoekers van coffeeshops en bezorg- en afhaalbedrijven. We zijn benieuwd wat uw mening hierover is. Neem gerust contact met ons op!

Op dinsdag 23 augustus hopen we velen van u te zien die mee willen lopen en willen luisteren naar de spannende verhalen tijdens onze elfSteGentocht onder leiding van Dorus van Hooff en Henk Leutscher. We kunnen een leerzame en interessante rondgang langs 11 stegen achter de Nieuwestad en Ruiterskwartier verwachten. Zij vertellen wat over de geschiedenis, maar ook over het leven wat zich daar afspeelde. Startpunt om 19.30 uur bij Neushoorn. Gewoontegetrouw eindigen we met een gezellige nazit bij een café in de buurt.  Het is wel handig voor ons als u zich even aanmeldt. Wanneer er veel belangstelling is, dan organiseren we een tweede mogelijkheid.

Verder zijn we er met de burendagwerkgroep uit dat Zalen Schaaf de locatie wordt voor ons buurtfeest op de Nationale Burendag op 24 september. Er is een mooie grote binnentuin, omringd door bomen. Mocht het slecht weer zijn, dan kunnen we de zaal naast de tuin gebruiken. Het wordt een middag met een Franse slag. We treffen voorbereidingen voor: Live muziek, Jeux de boules, crêpes bakkerij, stokbrood+, wijnproeverij en Montmartre met een heuse portretschilder! Ook voor de kinderen zullen er leuke dingen te doen zijn. Reserveert u de datum? Vanaf 14.30 uur bent u welkom. Rond 18 uur is het feest afgelopen. U krijgt nog een uitnodiging in de bus begin september. Ook hiervoor geldt: graag even aanmelden, zodat we een beetje kunnen inschatten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wij vragen een bijdrage van €5,00 per persoon, kinderen gratis. Doe mee en zegt het voort!

We wensen u allemaal prachtige zomermaanden en zien u graag ergens in de stad of bij een van onze activiteiten. Stuurt u de nieuwsbrief gerust door aan uw buren. Wie weet gaan ze ons dan zelf ook wel volgen. We zijn tenslotte een groot dorp toch?

Voor tips, vragen, aanmeldingen of andere zaken kunt u ons bereiken via info@wijkpanelbinnenstad.nl.

Als u deze nieuwsbrief krijgt via iemand anders; u kunt zich ook zelf aanmelden via www.wijkpanelbinnenstad.nl.

Warme groet,

 

Hennie van Amerongen

Voorzitter Wijkpanel Binnenstad

 

Wijkpanel Binnenstad Leeuwarden | E. info@wijkpanelbinnenstad.nl