Groene Pluim voor Wijkpanel Binnenstad

Woensdag 26 juni 2013 om 09:30

Afgelopen weekend heeft het Wijkpanel Binnenstad de jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Bomenridders gewonnen: De Groene Pluim 2013. De prijs werd uitgereikt aan Henrike Gootjes.

Henrike is een van de meest actieve leden van het wijkpanel op gebied van groen. Op haar  initiatief werd de groep “Groene Vingers” opgericht. Leden van deze groep bellen bijvoorbeeld aan bij bewoners van de binnenstad om te vragen of ze er wat voor voelen om een geveltuin aan te leggen. Zo komen mensen op ideeën en dikwijls vinden ze het leuk en pakken het aan. Zo zijn er onlangs al weer 20 extra tuintjes aangelegd. Zie ook de verslagen onder 'Natuur' op deze site.

Daarnaast beloont de groep ondernemers en bewoners in de binnenstad met een raamsticker met een Groene Duim als ze bijdragen aan de groene aankleding van de binnenstad.

Het panel organiseerde afgelopen vrijdag 21 juni een stadswandeling langs plekken waar geveltuinen zijn aangelegd door bewoners of waar de gemeente een extra perk heeft aangelegd. We bezochten ook een paar binnentuinen (bijvoorbeeld aan de Schoolstraat) waar de bewoners zelf voor het groen zorgen. Een heel positieve tendens!

Behalve de groene pluim voor Henrike waren er 3 ‘starters-kits’ voor de aanleg van een geveltuintje, om zelf aan het werk te gaan. Deze zijn overhandigd aan de voorzitter van het wijkpanel, Hennie van Amerongen en twee andere deelnemers aan de wandeling.