Activiteiten 2019

Vrijdag 1 maart 2019 om 14:50

In januari zijn er tijdens de gezellige middag in het Wapen van Leeuwarden stickers geplakt voor activiteiten in de binnenstad. De activiteiten waren gericht op onze hoofdthema's namelijk: Groen, Communicatie, Openbare ruimte, Kunst en Evenementen.
Nogmaals dank voor jullie enthousiasme!

Er is een top drie uitgekomen waar we ons als wijkpanel dit jaar op gaan richten. De top drie is geworden:

Verbinding

Op nummer 1 (waar de meeste stickers zijn geplakt) staat.
Elke laatste vrijdag van de maand een gezellig samenzijn in Spoonk, waarbij er gekletst kan worden, een drankje erbij, een creatieve activiteit (kan).

Actie: er wordt gezocht naar een locatie en waar we dit als proef een aantal keer kunnen doen.

Openbare ruimte / evenementen

Nummer 2:
Leefstraat – proef in de binnenstad. De straat sfeervol zonder auto’s gezellige hoekjes en zitplekken creëren om te kijken of bewoners daardoor sneller naar buiten komen en binden met de buren

Bertolli gevoel: lunch buiten aan lange tafels.

Idee is om tijdens de burendag 2019 een lunch op het Gouveneursplein / Hofplein  te organiseren. Om zo ook tegelijk aandacht te vragen voor een autoluwe binnenstad.
Mocht u dit leuk vinden en graag willen helpen met de organisatie, mail ons dan gerust.

Groen

Op nummer 3 staat.
Onderzoek toont aan dat groen bij containers voor afval het dumpen tegengaat. Samen met de gemeente een prof doen in de Bagijnestraat.

Het idee is om bij Omrin dit voor te stellen, zodat we een proef kunnen doen. Een proef met kunstgras rondom de ondergrondse container. Want hoe mooier de omgeving om minder troep men achterlaat. Actie is om contact op te nemen met de Omrin.

Wij gaan ons de komende tijd hiermee bezig houden en proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.