Geveltuinendag 22 maart 2014

50 nieuwe minituintjes in de Binnenstad van Leeuwarden!

Op zaterdag 22 maart zijn er 50 miniparkjes aangeplant in de binnenstad van Leeuwarden. Het Groene Vinger Netwerk van het Wijkpanel Binnenstad wil de Binnenstad op allerlei manieren mooier maken door de natuur uit te nodigen. Ze heeft samen met het Vrijwilligers Service Punt 43 boomspiegels beplant en in omliggende straten zijn 7 nieuwe geveltuinen gekomen. Wethouder Isabelle Diks opende de Geveltuinendag door zelf een plant in een miniparkje aan de Nieuweburen te planten.

“We hebben verschillende planten uitgezocht. Planten die, net als de binnenstadsbewoners, sterk genoeg zijn om de dynamiek van de binnenstad te overleven. Planten die mooi lang groen zijn, andere exemplaren met mooie kleuren om vlinders te lokken en geurend rozemarijn voor een huppeltje in onze pas.”, zeggen Gerda Jongsma en Henrike Gootjes, die deze dag mede organiseerden.

Elke donderdagochtend gaat het Groene Vinger Team op pad om de planten water te geven en te verzorgen. Mensen die hierbij willen helpen kunnen zich bij het Vrijwilligers Service Punt melden en reageren op de vacature “Onderhouden van openbare tuintjes in de binnenstad” (nr 32373).

Je kunt je ook opgeven voor het Groene Vinger Team voor het onderhoud van de tuintjes via het Wijkpanel Binnenstad, klik voor meer informatie op deze Vacature voor het Groene Vinger Team. Opgeven kan via ons mailadres info@wijkpanelbinnenstad.nl.